Min trening

Det siste halvannet året har jeg blitt mye mer glad i trening, og derav har mengden også økt gradvis. Men ikke bare trening, jeg har også fått et mye større fokus på å ha en aktiv hverdag generelt. Jeg har forsøkt å ha en fin blanding av styrketrening og kardio, men det er ikke alltid like lett å kombinere. Jeg opplever fort at alt for tung styrketrening gjør at beina mine blir tunge og seige, og f.eks jogging og lange turer ikke går like lett. Mitt mål med å trene og være aktiv er i hovedsak fordi jeg ønsker å ha en kropp som fungerer, en funksjonell kropp som får til mye, en god helse, og sist men ikke minst fordi jeg syns det er gøy og tilfredsstillende! Derfor vil jeg kunne drive med både styrketrening og jogging/turer som jeg begge liker veldig godt. Jeg har ingen veldig konkrete mål utover det akkurat nå. Trening har blitt en veldig viktig og stor del av hverdagen og livet mitt nettopp fordi jeg merker at jeg oppnår noen av disse målene på veien. Jeg kjenner at kroppen er sterkere, sunnere og bedre. Samtidig som det har blitt en viktig del, har det også blitt min største hobby, og jeg storkoser meg med det (selv om det så klart finnes nok av tunge dager, men de tankene tar jeg en annen gang..)

20150822_110540551_iOS

I høst startet jeg for første gang med PT-timer med superflinke Mari som er en av jentene bak Improving Lives. Hun er utrolig dyktig, og jeg skjønte fort at hun virkelig er god i jobben sin og vet hva hun snakker om. Vi jobber mye med teknikk, og jeg har innsett en del ting i forhold til det at om man bare kjører øvelser på en riktig måte kan noe som virker som det enkleste i verden være noe av det tyngste og samtidig gi gode resultater. Vi jobber vi mye med å fikse og øke mobiliteten i mine vonde skuldre/nakke samtidig som vi trener gode beinøvelser med mye ettbeinsøvelser. For ei som har stort sett alltid har hatt masse baseøvelser i programmet er dette en ny verden. Hæ? Skal vi ikke kjøre knebøy og markløft? Må man ikke det? Nei, sier Mari, ikke enda. Og, det har hun jaggu helt rett i. «Stående utfall bakover med frontgrep og stram kjerne» gjør minst like mye for mine bein som noe annet akkurat nå. Så får helle bøyene komme etterhvert når andre ting er på plass av teknikk og sånn. I tillegg opplever jeg at med fokus på rett teknikk, litt flere repetisjoner og ikke like tunge vekter, er beina lettere og løpingen går helt fint å kombinere med styrketrening. Vinn-vinn!

Min treningsuke
Mandag:
Styrketrening
Tirsdag: Hvile/jogging/intervaller/gåtur/annen kardio
Onsdag: Styrketrening
Torsdag: Hvile/jogging/intervaller/gåtur/annen kardio
Fredag: Styrketrening
Lørdag: Hvile/jogging/intervaller/gåtur/annen kardio
Søndag: Hvile/jogging/intervaller/gåtur/annen kardio

Slik ser altså en treningsuke for meg ut nå om dagen. Det er i tillegg flere andre ting som f.eks yoga som jeg har lyst å starte med, lagrenn som det blir mer av når snøen kommer, og turer i fjellet og toppturer som jeg vil få til mer av. Men, dette er altså en vanlig «hverdagstreningsuke» nå om dagen. Det blir stort sett 3 styrkeøkter, og 2-3 jogging/intervall/intensiv cardio + 1-2 roligere gåturer til/fra jobb eller i skogen. I utgangspunktet har jeg ingen veldig fast plan, og liker det best sånn. Det blir allikevel til at jeg trener eller er aktiv nesten hver dag. Intensiteten er ikke like høy hele tiden så klart! En gåtur på 30-40 minutter kan gjøre en hver dag bedre uansett humør eller form. Men, noen dager er det så klart rett-ut-på-sofaen som gjelder og. Motivasjonen for å trene og være aktiv er med andre ord tilstede nesten hele tiden (og nesten litt for mye?), men det hender ting dukker opp på jobb eller sosialt, og da liker jeg ikke å ha en alt for streng plan for meg selv som jeg må gjennomføre. Å komme seg på trening er ofte ikke noe problem for meg – og når jeg ikke har så lyst, nei da er det kanskje like greit å ikke dra dit heller, for hvile er jo også viktig! Jeg har vel heller større problemer med å hvile enn å faktisk klare å trene eller gjøre noe aktivt… Jeg kommer derfor til å legge inn en oversikt over hva jeg har trent foregående uke på bloggen, istedenfor en plan for kommende uke. Dermed får jeg en god logg på hva jeg egentlig gjør, og kanskje noen kan få litt inspirasjon til å komme seg i gang selv?

20150723_150843497_iOS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s