Dårlig samvittighet fordi man bryr seg?

Fredagens tragiske hendelser i Paris har fått mye oppmerksomhet i media de siste dagene, og den har skapt et stort engasjement i sosiale medier. Folk deler bilder fra Paris og endrer profilbilder for å vise sin støtte, undertegnede inkludert. Samtidig som dette pågår, har nå folk begynt å dele saker og meninger om hvor dårlig det er at ikke folk viste like mye medfølelse og støtte etter et tilsvarende angrep i Beirut tidligere i uken. Saker som denne og denne.

Jeg skal ikke mene eller synes for mye om hva som er verst av de to hendelsene, for de er like ille begge to. Men takket være mediene jeg følger som har hatt et enormt fokus på Paris-saken versus Beirut-saken, så ser jeg helt klart en skjev informasjonsdeling i forbindelse med de to hendelsene. Det gjør jo at det kanskje er lettere å sympatisere noe mer med Paris-saken, også fordi den er nærmere oss i både kultur og geografi. Men, det jeg allikevel vil mene noe om i forbindelse med dette, er at det er vel ikke nødvendig å gi alle som nå viser sympati med Paris-saken dårlig samvittighet fordi de ikke har vist like mye sympati med Beirut-saken?

Vær så snill, ikke forsøk å gi meg eller andre dårlig samvittighet for at vi bryr oss. Det skjer så utrolig mye forferdelig i verden til en hver tid. Det er så mange onde mennesker som gjør fæle ting mot tusenvis av uskyldige. Det er så mange mennesker og saker å støtte. Det er heldigvis så utrolig mange fine organisasjoner som gjør så mye godt. Jeg skulle gjerne støttet hver eneste av disse med en slant eller min tid, men dessverre går ikke det. Jeg kan ikke ha dårlig samvittighet for at jeg kjøper et =Oslo-blad men ikke gir penger til en bøssebærer for Redd Barna. Jeg kan ikke klandres for at jeg er med på en aksjon for Amnesty men ikke støtter Regnskogfondet med en sms-støtte. Jeg kan ikke få vondt hver gang jeg går forbi en Rumener som tigger uten å gi penger men akkurat kjøpte en sløyfe til inntekt for kreft.

Jeg skulle så inderlig ønske jeg kunne være med å bidra og hjelpe alle som trenger det. Jeg forsøker hele tiden å være litt bedre til det, bry meg litt mer om de som trenger det og gi litt mer til de. Men, det er dessverre ikke så lett å gi til alle. Det som derimot er lett, er å være glad for at vi bryr oss. Jeg forstår at det alltid vil være noen som ikke får den støtten, medfølelsen og sympatien de fortjener, og det er trist og urettferdig.

Men, vær så snill, ikke gi hverandre dårlig samvittighet når vi faktisk bryr oss da. For, det er vel viktigere at vi bryr oss enn at vi ikke gjør det i det hele tatt, eller? Jeg syns derfor heller at vi skal bry oss, vis at vi bryr oss og ta vare på de vi bryr oss om. Da er vi kanskje forhåpentligvis i alle fall et lite skritt på vei i riktig retning mot å bekjempe ondskapen sammen!

2013-06-09 22.10.48

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s