Økter som denne er grunnen til at det er verdt det

I dag våknet jeg med litt sår hals, litt vondt kne og litt slitne bein. Dermed dukket det opp tanker om jeg skulle gidder å trene i det hele tatt. Det er en befriende tanke å tenke at man bare tar helt treningsfri en dag, bare ikke tenker noe mer på det og slapper helt av. Men, samtidig så vet jeg så godt den gode følelsen jeg får om jeg kommer meg på trening. Ikke at man ikke skal ta fri, men jeg hadde jo i utgangspunktet bestemt meg for å trene i går kveld – så da ville jeg det jo egentlig, det var bare de dumme tankene som kommer noen ganger som prøvde å stoppe det. 20151204_055704000_iOS

Jeg tok som vanlig på meg treningsklær, pakket sekken og dro avgårde med min NOCCO med BCAA i hånda på 7:15 banen. Dette er det jeg gjør hver morgen jeg har planlagt å trene, og dermed slutter jeg også å tenke på de teite unnskyldningene, og heller bare glede meg til å få treningsgleden. Planen var å kjøre intervaller på tredemølla siden det bøtter ned ute. Med tanke på at jeg hadde PT-time i går og kjørte knebøy for første gang på flere måneder, fryktet jeg at beina kom til å bli sure alt for fort. Dermed hadde jeg ingen store forhåpninger til intervallene, men satset på å få til noen. Kanskje 5 stykk, kanskje 8 stykk. Kanskje flere. Men en bra økt skulle det bli!

Oppvarmingen startet med rolig jogging i 10 minutter og det føltes overraskende greit. I løpet av de minuttene bestemte jeg meg derfor for å kjøre intervaller med ’30 sekunder løping / 30 sekunder rolig’. Dette er tredje gang jeg forsøker meg på denne type intervaller på mølla siden jeg ikke har vært så glad i mølle-løping. Sist jeg løp slike intervaller, for nøyaktig 1 måned siden, løp jeg de fleste av intervallene på 12km/t + et par på 13 og kun ett på 14 km/t. Jeg startet derfor på 12 km/t i dag også, men etter 5 intervaller var det for lett, så jeg økte til 13 km/t. Etter et par intervaller her føltes det også ganske lett, så jeg økte til 14 km/t og gjorde likesågodt 4 intervaller på denne.

20151204_064522796_iOS

Vips hadde jeg gjennomført 12 intervaller a 30/30 og kunne kose meg min sjokolademelk-treat med god samvittighet! SÅ deilig og SÅ fornøyd! Det viser bare akkurat det som er grunnen til at jeg elsker å trene og være aktiv: jeg får det til hvis jeg bare gjør det, og jeg får en så  fantastisk god følelse når det er gjort. Den treningsgleden og mestringsfølelsen jeg får av å få dette til er så enormt deilig og verdt all slitet. Det er jo strengtatt bare 30 små minutter av min dag som skal til for å oppnå det også! Og nå sitter jeg med en herlig følelse i hele kroppen resten av dagen og kan gjøre hva enn jeg vil med resten av tiden min. Så, da er det jo bare å gjøre det, er det ikke?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s