All denne energien..

I det siste har jeg hatt veldig mange tanker i hodet om energien min.

Hva jeg bruker den på.
Hva jeg burde bruke den på.
Hva jeg ikke burde bruke den på.
Hva jeg skulle ønske jeg bruke den på.
Hva jeg kan bruke den på.
Hva jeg skal bruke den på.

20151225_125848444_iOS

Jeg har ingen gode svar på noen av tankene mine, enda. Det eneste jeg er helt sikker på er at jeg vil bruke den på noe som gjør så jeg har det bra. Jeg er, som de som har lest tidligere poster vet, over gjennomsnittet opptatt av å ha det bra. Og, for å ha det bra må jeg ta valg og gjøre de tingene som jeg mener er med på å gjøre at jeg har det bra. Dermed er hvordan jeg bruker min energi en av disse tingene jeg har funnet ut at jeg må finne mer ut av.

En ting jeg vet er at den må brukes på noe som gir meg noe tilbake. Nei, ikke nødvendigvis at det gir meg noe så konkret tilbake som lønn for jobb, men det kan være at det gir meg noe å smile av, at jeg får noen fine ord, at jeg får muligheten til å gjøre noe snilt for andre eller at jeg kan bidra på en måte så andre føler seg bra eller får det bedre.

En annen ting jeg også vet er at den ikke må brukes på noe som ikke gir meg noe tilbake. Nei, jeg mener ikke at jeg ikke kan gjøre en god gjerning hvis den ikke ender med å bli roset til skyene. For det skal jeg gledelig gjøre! Men, det er noe med å vite og kjenne litt på om det man er i ferd med å gjøre kommer til å gi noe positivt tilbake eller ikke. Kjenne litt på om det du er i ferd med å gjøre bare vil stjeler energien min og gjør meg usikker. Da vil jeg ikke bruke energi på det. Da vil jeg heller bruke energien på noe annet.

What goes around comes around, sier dem.

Jeg skal ikke gjøre noe revolusjonerende med hverdagen min. Men, jeg skal bli flinkere til å tenke litt mer på hva, hvem og hvordan jeg faktisk bruker energien min. Jeg vil ikke sitte med bekymringer, vonde tanker eller unødvendige usikkerhet for valgene jeg tar. Jeg vil på slutten av en dag kunne sitte igjen med den gode følelsen av å ha disponert energien godt. At det har gjort så jeg jeg føler meg bra og at det har gjort så jeg har det fint.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s